søndag 15. mai 2011

Ostekake til 17 mai

Tones lettvinte ostekake (m/ lite karbohydrater).

Jeg forsøker en variant uten sukker.(Opprinnelig har kaken bunn av kjeks (bvixit) og sukker i kremen.
(bilder kommer etter 17 mai)
Du trenger:
2 pakker fløte
2 pakker Filadelfia ost
ca 1- 2dl sukrin (mengde kan reguler etter hvor søtt du vil ha det, du kan benytte andre søtningsmidler en sukrin hvis du foretrekker det, jeg kommer til å blande i noen spiseskjer kokusblomst for de de har litt karamell smak og ikke endrer blodsukkeret.)
Knuste mandler/eller andre nøtter
litt lettkokt havregryn (kan sløyfes)
ca 100g ekte smør m salt.

man kan velge fyll selv, begge er gode
Toppes med
1 pk kirsebær komplott/ eller friske bringebær som er knust.

miksmaster
foodprosessor
boller
slikkepott
Stort fat eller  mange små serverings glass.

Knus mandlene/nøttene/havregrynene i små biter (kan kjøre nøtter i foodprosessor),
Trykk massen ut på ett kakefat/i bunnen av glass.
Smelt smøret og hel det over mandel/ nøtte-massen. Bland dette til en fast masse ( du kan regulere hvor mye smør du vil ha i  selv, man kan sannsynligvis kutte smør helt med det gir en saltere og bedre smak).

Pisk Filadelfia sammen med ønsket søtningsmidlet
Bland Filadelfia blanding med kremen.

Pisk tykk og fast krem
Smør kremen over nøttebunnen, lag kanter slik at kompotten ikke renner av når denne has over, da unngår du gris. Kremen er litt flytende men skal ikke renne.


Til slutt har du kirsebær komplott eller friske bær på toppen.
Blir god hvis den står over natten/ da kan kompotten has på rett før servering.

Kan has i dekorative glass før serving

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar