tirsdag 15. mai 2012

Pavlova- en festkake til alle annledninger.

Pavlova er en deilig festkake som er utrolig enkel å lage. Jeg fikk den nylig servert i en konfirmasjon, og den var kakebordest desiderte vinner. Opprinnelig er oppskriften med sukker, men siden det enkelt lar seg erstatte av andre søte ting som er sunnere har jeg laget en oppskrift som er uten sukker og mel.

Pavlova til 17. mai
Friske bær friske farger er pynt nok i seg selv
Kaken er dermed ypperlig som lav karbo, gluten intoleranse og bytter man ut fløten med fløte for laktoseintolerante eller dog cocoskrem er det en kake de fleste kan spise med god samvittighet.
Alt du trenger er Marengs, krem og friske bær du selv velger ut .

6 stk Eggehvite
2 ts Hvitvinseddik
2 dl sukrin
30  g Stevia
1 ts ekte Vaniljepulver
Fyll:
5 dl kremFløte/ cokos krem ol.
1ts ekte vaniljepulver
300 g friske Bær (her kan de selv velge ut de bærene du vil ha)
Mørk sjokolade (over 75%)
Fremgangsmåte:
stekeovn: Forvarmes til 250 °C, senkes til 100 °C stekes i ca 1 time

Tegn opp sirkel på 26 cm i diameter på et bakeparir. Visp eggehvitene til hard skum i en helt ren bolle. Ha i eddiken mens du visper. Tilsett søtstoff og vaniljepulveret litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank og smidig har du den på bakepapiret, innenfor sirkelen. Sett platen nederst i ovnen og senk varmen fra 250 grader til 100 grader. Stek bunnen. Marengesen skal være sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles og flytt den forsiktig over på fat. Rett før servering vispes fløten tilsatt vanilje pulveret til krem. Dette has over marengsen. Pynt med rikelig med bær.
Smelt sjokoladen og tøm/ lag tynne streker over bærene.
Server.
Pavlova with Fruit from Pleasant Hill Farmers' Market
Man kan velge ut den frukten man liker best selv.



pavlova 2 How To Make Pavlova ~ New Zealand Style
man kan pynte slik man vil..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar