tirsdag 7. juni 2011

Ut på tur, igjen.

jeg skal ut av den lille bollen min og over i en større...skummelt
Jeg skal ut på tur, igjen. Først Norgestreffet for MC 2011 på Steinkjer og så besøk hos brodern` og konsert i Oslo. Turen avsluttes med sensoroppdrag. Det er litt skremmende samtidig som jeg gleder meg til alt sammen. Jeg gleder meg til opplevelsen, til alle øyeblikkene med humor glede og gøy. Men jeg gruer meg for alle valgene jeg må ta i forhold til kosthold.

Motorsykkelstevne er ikke akkurat det man forbinder med sunn mat. Etter et kjapp søk på mc og mat kom det opp 95% bilder av hamburgere, Mac Donald og feite mennesker. Ikke akkurat den kombinasjonen man ønsker seg. Dessverre så innebærer MC liv at det er ofte stopp på kroer, gatekjøkken, hamburgere, grillmat, øl og usunn snacks som florere på turene. Nettopp fordi det ikke er særlig lastekapasitet på sykkelen må all mat kjøpes og fortæres på stedet. Det aner meg at det kan trenge en del planlegging og tankearbeid for å greie å holde kostholdet normalt (normalt for meg). Det kan lett bli for mye usunnt fett og karbohydrater i "snarkjøpt mat".

Sist jeg var på tur steg vekta gradvis en del kg. Jeg vil prøve å unngå det det denne gangen for det er så vanskelig å gå ned igjen.  For å greie det må det en del hode arbeid til.

Planen er at jeg tar med meg en pose proteinbrød, da har jeg til frokost på hytten og kveldsmat. Ølpølser og tørrfisk er greie for å få noe snacks som har mye proteiner og som smaker godt. Ellers regner jeg med at jeg kan pille av tilbehør som dressing og brød og spise mer eller mindre rent kjøtt/fisk fra grillen.

Fins det noe verre en varm hvitvin?
Å bare drikke tørr hvitvin er ikke et pluss på MC stevner, der serveres det nesten bare øl. Dermed må man belage seg å dra innom et pol som selger noe godt, helst på dunk. Utfordringen er å holde den kald i 26 grader.

Jeg skal innom min bror og hans familie, da kan jeg forklare og regulere en del selv igjen. Jeg synes det er ubehagelig å være sær i matveien, men jeg håper det ikke gjør slik at jeg velger å la vær. Jeg vet jo resultatet med 13 dager med kosthold som er normalt for andre. Da legger jeg på meg.

På slutten av turen skal jeg innom en skole og være sensor før jeg er hjemme igjen. Det innebærer hotellmat. Noen hoteller har gode buffer så der er det greit med frokosten. Verre er det å finne mat ute på kvelden som er grei. Man blir så innmari lei av salater. Her må jeg sikkert vurdere sluttprodukter og resultatet til eleven med å smake på det. Men det dreier seg om smake, ikke spise mye så da går det nok greit.

Jeg ønsker meg flere spisesteder, kroer, gatekjøkken som lager lavkarbo mat og som setter dette på menyen. Det hadde gjort alt så mye enklere for sånne som meg.

Dessuten blir det lite trening på turen. Å sitte bakpå MC er ikke akkurat kalori forbrennende, men det styrker nok kjernemuskatluren hvis veiene er svingete nok.

Hvis du har noen tips på hvordan dette skal gå greit så legg gjerne igjen noen tips.

1 kommentar:

  1. Vel hjemme igjen. Ting gikk som det gikk og ferdig med det. Storkosa meg selv om man ble lemster i kroppen av mange timer som eksosrype. Har i alle fall fått noen ideer om hvordan man enkelt kan gjøre slik at folk får muligheten til å ta noen enklere valg til neste år når Lofoten skal ha Norgestreffet..

    SvarSlett