fredag 27. juli 2012

14 Første tur på egen doning

Samme dag som jeg fikk lappen måtte jeg jo ut og prøve sykkelen. Elsklingen har skiftet plugger og sier den går som en klokke, det er bare å teste. Man blir litt lattermild når hele familien står å ser på og skal ta bilde. Rett utenfor huset mitt må jeg ned en bratt bakke med grus. Det er en 90 graders sving over sement som ender i grus, i ca 40 graders helling nedover 2-300m.. I bunn av bakken er det en 97 graders sving inn på en vei som er meget gjørmete (naboen har gravd opp plenen sin, og det har som sagt tidligere regnet den siste tiden så det ser ikke ut og er veeeldig glatt).

Litt nervøs var jeg, det var mye som kunne gå galt. Selvfølgelig ville det være Utrolig flaut å tippe og bli våt og skitten også...En stund vurderte jeg å la elsklingen kjøre sykkelen ned..men tenkte at det var likegodt å hoppe i det selv.. Men det blir jo ikke bedre av at alle står og ser på. Det gikk bare bra.. Jeg kom meg ned.:-)

FØRSTEGANGSINNTRYKK: Den første bremsingen og giringen gjør meg mer kjent med sykkelen, jeg merker at det oppfører seg anderledes en kjøreskolen sin. bare det at jeg kom helskinnet ned bakken og bort veien får meg til  å stoler mer på både sykkelen og meg. Den er lettere å styre, litt lavere på girene og tregere på bremsen en kjøreskolesykkelen. Den er litt krapper på koblingen, dermed stopper sykkelen noen ganger når jeg tester den i 1.giret. Jeg synes eksosanlegget bråker fælt, kunne ikke huske at det var så voldsomt, liksom. Dette er sikkert en vanesak og jeg kommer nok til å venne meg til alle særegenhetene når vi blir bedre kjent.

Jeg svingte ut på hovedveien og kjørte opp i fart og selvfølgelig opp i gir. Når jeg kommer til 80 merker jeg litt risting/rakling i styre, ikke så mye, men som om det er litt løst inni der en plass..Jeg kan ikke avgjøre om det skal være slik siden sykkelen er lettere en den forrige jeg kjørte eller om det er noe galt. Dette i kombinasjon med at sykkelen virker lettere gjør at jeg holder meg på 70 i 80 sonen. I speilet ser jeg at det ligger 2-3 biler bak meg, men ingen kjører forbi.
Siden jeg ikke kjenner sykkelen er det best å ikke ta noen sjanser så jeg holder farten under fartsgrensen mesteparten av veien..

Jeg merker at vindskjermen er smalere en på kjøreskolens sin sykkel, det gjør at jeg får mer vind på skuldre/armer. Jeg synes sykkelen bråker fælt..men tenker ikke så mye over det..er ikke helt fornøyd med lyden.

Jomfruturen..:-)
Jeg nyter turen og koser meg med å kjøre alene. Et par ganger må jeg minne meg på dra på..det virker som om sykkelen trives best i 60... Det kan man jo ikke ha noe av :-)

Skal ha en ny tur i morgen :-) Da må jeg fylle drivstoff. 95 bensin..må huske det så man ikke tar feil siden man er vant med å fylle diesel  på bilen. Krysser fingrene for at det ikke blir regn..

PS: På kvelden kommer jeg på å spør elsklingen om de har montert effektpotten på mens jeg var borte. ..Han ser veldig uskyldig ut. Men jeg ser det på han, DET har de!!, Og så gir han etter og ler.  Smiler og sier at han mener den skal være der. Det er bedre lyd nå. Det skal bråke litt ekstra.  hvis jeg vil ha den bort må jeg skru..(det kan jeg ikke, så da må jeg lære i en fart). 
Jeg tror nok jeg kommer til å fjerne den igjen :-)

3 kommentarer:

  1. Test test Stolt elskling som er fotograf..

    SvarSlett
  2. Så prøver eg på nytt :) Du e flenk å fortelle :)tenker du klarer å skru hvis du vil hvis ikkje tror eg du greier å finne på gode grunner til andre kan gjøre det :) Kjør vakkert og som om bilistene ikkje kan trafikkreglene :)Ønska deg mange flotte turer :)Klem

    SvarSlett