Denne gangen endret jeg (selvfølgelig) på oppskriften side jeg hadde lyst å prøve meg på en ny smak(salt lakris) og trengte litt ekstra iskremmasse å jobbe med. Men mesteparten ble med skogsbærsmak.
Jeg brukte et egg mer en i oppskriften og ca 2 -3 dl tyrkis yogert.
Jeg baserte oppskriften på denne basen som jeg har skrevet om her, men med disse endringene:
5 dl fløte
200 g philadelphiaost
3 dl tyrkisk yoghurt
1 dl sukrin
3 sp yokon sirup
4 egg
1 pose frossen skogsbær (1/2 posen tines og gir farge til røren senere)3/4 ts ekte vanilje
(jeg bruker ren vanilje fra helsekostbutikken, konsentrert og uten
søtsmak)
- Eggene skilles (i plommer og eggehvite) Has i her sin bolle.
- Visp eggeplommene sammen med vanilje og sukrin til en så porøs blanding du får til
- Tilsette Philadelphiaost, yoghurt og 1/2 av bærene i blandingen, rør om slik at bærene får blandet seg slik at smakene blir fordelt.
- Visp fløten til krem, bland den i blandingen.
- Visp eggehviten stiv, vend den inn i blandingen med skje.
- Kremen og Eggehviten gir blandingen luftighet og konsistens som minner om iskrem.
- Hell massen over i form. Her kan du bruke alt fra runde kake former, brødformer, eller andre kakeformer.
- Ha litt hele bær over og dytt dem ned i massen.
- Hvis du vil ha litt bunn kan du ha mandel masse i bunn og eller på topp av massen.
- Sett kaken i fryseren i 5 timer.
- Ta ut kaken 15-20 min før den serveres.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar