søndag 1. juli 2012

4 Å lære seg å kjøre MC. Hva skal man velge som nybegynnersykkel?

Joda, rådene er det mange av og ønskene spriker i alle rettinger. Det fleste forum er full av råd til uerfarne førstegangskjørere og det er jo bra. Ulempen er at de fleste førstegangskjørere har forskjellige krav ut fra egne preferanser på bruk, fysikk, egenskaper og smak.

Jeg ble tipset om denne http://cycle-ergo.com/ siden på MCsiden.no sitt forum. Der vises sittestillinger på de ulike syklene. Dermed er det lettere å velge en sykkel ut fra hvordan man skal sitte og hvor høy man selv er. Fordelen er at man kan regulere høyden på testpersonen selv og se hvordan sittestillingen nedrer seg. Det er genialt!!!!  Men da må man vite hvor høy man er i engelsk målestokk eller stille inn tabellen på Metric i menyen til venstre. Man kan også velge å se føttene i bakken eller føttene på fothvilererne med valgene i menyen. Kjempeenkelt. 
I tillegg viser siden bilder av sykelen, det er dermed lettere å se hvordan syklene ser ut med en person på og det er enkelt endre sykkelvalget øverst til høyre. 
tror denne er min favoritt til nå..men må jo prøve

Banditen ser liten ut..synd for liker skapet på den

litt mye foroverlent, men liker sykkelen ellers. Aner ikke hvordan det er å kjøre den.

Ser lett og ledig ut..
Vakker...:-) Ikke sant?


I det siste har jeg tenkt over hvilke krav jeg vil ha til en sykkel og det begynner å komme en liste ut av det:
(jeg liker lister :-))

 • Den skal være estetisk pen. (det er det jo heldigvis mange sykler som er, og smaken er som baken så det må bli noe JEG synes er pent).
 • Den skal helst ha en ensfarget farge, uten masse reklametull og skrift på seg. Helst sort eller rød, men andre fargetoninger kan også være pent.
 • Den skal ikke være for dyr, dvs 25-38000 kr. Vil ikke bruke så mye penger på 1.gangs sykkel.
 • Jeg må slippe å mekke på den selv, dermed må deler ikke være for dyrt og det er fint om det er noen i bekjentskapskretsen min som kan noe om merket slik at de kan komme med gode råd og veiledninger. 
 • Den må være driftssikker. 
 • Den bør ha lavt tyngdepunkt (jeg tro jeg liker det for jeg har jo ikke prøvd noe annet)
 • Den bør ha god avstand mellom koblinger, gass og bremser siden jeg har jente hender. 
 • Jeg må selvfølgelig nå ned på den med mine korte ben.  
 • Det må være lagringsplass på den, men ikke nødvendigvis så mye, elsklingen har stor sykkel med mange kofferter så han har god lastekapasitet:-)

I tillegg forbeholder jeg meg retten til å endre på listen ettersom dagene går og jeg får nye innfall. (Er man kvinne så er man kvinne:-))

3 kommentarer:

 1. Du glemte Deauville-en ;-)

  SvarSlett
 2. Joda, den er ikke så dum den heller :-) Men dyr som 1.ganssykel.

  SvarSlett
 3. Vurderer du ikke en lekker, liten Chopper med mye motor:-) morsomt å lese bloggen din..

  SvarSlett