søndag 13. mai 2012

Matglede og venner


En uke er over og jammen er det godt. Først etter 5 dager kjente jeg at lysten på alt mulig usunt og sukkerholdig gav seg.  På lørdagen ble jeg for første gang på lenge klar over at jeg lagde mat med glede igjen. Det føltes deilig.

Til kvelds lørdag hadde vi gode venner som gjester og da lagde jeg masse små gode retter små man med god samvittighet kunne spise. Det er deilig å kunne sette andre ting enn snop, potetgull og usunne alternativer på bordet når det finnes så mye deilig mat man enkelt kan lage. Fingermat er morsomt og utrolig enkelt. Det er bare å ta det man har i kjøleskapet og sette det sammen på en ny måte. Man skal bare tenke på at det sal være litt av alt og at man har smaker som utfyller hverandre. 

Hos oss ble det servert: Marinerte Kyllingspyd med fløtesaus med cilli, kanel og Norzola ost , Geitost fra Åland gård, Pøse fra lokale geiter i skiver, en skikkelig gammel ost (fra Amsterdam) i tynne skiver, dyppet i honning (fra Riga) med norske agurkskiver, småtomater, paprika, minisalat delt i to med 
hjemmelaget dressing, kongereker på spyd i fløtesaus m cilli og kanel dandert i shotglass. Hjemmelaget knekkebødbiter med Snøfrisk. Asparges rullet inn i spekeskinke og stekt i panne.
Asparges med skinke er velegnet til forret eller som appetizer til drinks.

Alt ble dandert på et stort fat og plassert på bordet slik at gjestene kunne spise.  Selv om det snødde ute i dag er det vitterlig mai og våren er her, dermed passet det godt å begynne våren med en deilig sprudlende rosevin til.
Dessverre glemte jeg å ta bilder, men skal gjengi oppskriften på sausen for den var utrolig deilig. Jeg må virkelig bli flinkere til å ta bilder igjen.

Cilliostesaus.

3 dl med fløte
2ss kanel
http://images.iherb.com/m/ATK-07506-3.jpg
Bestilt herfra
Litt salt
Litt pepper
3 ssCillisaus/pasta
3 skiver norzola ost knuses oppi og røres ut
10 g Stevia

Trening: Ingenting i dag, det er kun sløvedag
Matkos: popkorn og melk og energisjokolade fra Iherb
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar