tirsdag 8. mai 2012

Alle disse dager som renner bort.. det er de som kalles livet ---- På tide å ikke la dem renne bort, men å ta grep på dem?

Jeg er en sukkerslave, igjen.
De siste månedene har jeg ikke vært så aktiv i bloggen, dette skylde hovedsakelig at jeg gikk litt lei, det ble for mye jobb og fritiden ønsket jeg å benytte til noe annet en å skrive innlegg. Fokuset på mat, innhold i livet og trening har ikke hatt førsteprioritet, så dermed ble det heller ikke rom for bloggen. Men nå er det på tide å gripe fatt i egen situasjon og gjøre noe med det igjen.

En kort oppsummering er at det er flere ting som har gått galt:
 1. De siste to månedene har trenings økter blitt færre, ingen styrketreninger er utført på lenge.
 2. Det har sneket seg mer sukker og mel inn i kosten. Kort sagt så er det på tide å stramme inn på selvkontrollen igjen. Spesielt har det kommet en del ”kosemat” som ikke skal være der i hverdagen.
 3. Jeg er sukkeravhengig igjen (så det blir en tøff uke).
 4. Jeg har begynt å drikke kaffesjoko (kaffe med kakao= sukker)
 5. Jeg har ikke prioriter de tingene som er viktig og som gir meg god samvittighet.
 6. det har ”sneket” seg på noen kg igjen.

Men det er jo en del positive ting å ta med seg videre også:
 1. Jeg drikker fremdeles ikke brus
 2. Jeg har hatt minst en trening i uken, noen ganger to, selv om intensiteten ikke har vært topp.
 3. Jeg spiser ikke brødmat eller potet
 4. Jeg er ikke blitt fanatisk på noen måte. Jeg legger merke til endringer og er villig til å korrigere dem (gjør i alle fall et forsøk nå).
 5. Jeg har begynt på salas kurs og har tenkt å fortsette med det, det er gøy.
 6. Jeg er mer bevist på spise slik at jeg unngår svingninger i blodsukkeret.
Dermed må man jo legge en plan for hva man skal gjøre framover:
 1. Skal bli sukkeravvent igjen.
 2. Blogginnleggene holdt meg bevist på hva jeg drev på med så de skal jeg fortsette med
 3. Trening skal igjen inn på prioriteringslisten 3 ganger i uken
 4. Styrketrening skal inn på programmet 2 ganger i uken
 5. Litt konsentrasjon rundt mat og det man putter i munnen skal igjen inn på prioritering, litt mindre kos med fos og mer kos med sunne alternativer.
 6. Jeg skal prioriter meg selv igjen.
Hyggelig Samarbeid:
Det morsomme denne gangen er at min mann også skal gjøre noen endringer så jeg får en å samarbeide med. Han har valgt å benytte seg av VG.no sin vektklubb da han tidligere har god erfaring med den. Det gjør det letter å planlegge i forhold til mat og trening når vi er to i samme hus. Jeg har sniksett på sidene og ser at når jeg fører inn matinntaket mitt så kommer jeg alt for lavt på karbohydrater, for høyt på fett og proteiner. Det er slik jeg vil ha det, selv om det ikke er slik helsemyndighetene anbefaler det. summen i kalorier er likevell innenfor det det som anbefales. Dette kan bli spennende.

Sukkeravvenning notis:
Dag 1
Gikk egentlig veldig bra.
Trening: 1,5 t med Salsa, sykling ute 1 time.
Abstinenssymptomer: Har hele tiden lyst på NOE, uten å vite hva dette noe er. Tar meg i å tenke mye på sjokolade og småkaker.

Dag 2
Var verre enn i går. Kjente at jeg har lyst på noe hele tiden. Har spist godt er IKKE sulten. Tvert i mot så har jeg mange kalorier/mer mat igjen å gå på. Unte meg 60 gram 70% sjokolade.
Trening: styrketrening 40 min, 5 min roing og løping/gå i 10 min.

Videre rapport ang sukkeravvenning kommer senere i denne uken….

2 kommentarer:

 1. Vær forsiktig med denne 70% sjokkoladen. Lett å lære seg selv med at den er sunn, men med tanke på søthunger/sukkeravhengighet er den ikke så mye bedre. Den er heller ikke stort bedre på kalorier, og 60% "koster" brått et halvt vanlig måltid+

  Håper du klarer det!!

  SvarSlett
 2. Takk for gode ønsker.:-) pleier vanligvis i hverdagen å bruke 85% sjokolade (i stede for frukt). Men det finnes ikke i så mange smaker her nord så det blir litt kjedelig i lengden. Men i en periode framover så blir det lite sjokolade tenker jeg:-)

  SvarSlett