søndag 20. januar 2013

Bekjenskap med: Den positive reisen

Nå er det en stund siden jeg har skrevet her, det skyldes nok mest at etter siste treff så var det ikke så mye mer motorsykkelting igjen. Hverdagen besto av jobb, fritid og mange hverdager. Mc sår trygt parkert i garasjen og får bare en klapp og noen vennlige blikk innimellom.

Nå skal jeg forsøke å gjøre et nytt forsøk til å fortsette å skrive litt i bloggen min. I en periode nå i vinter kommer jeg nok til å skrive mat, Den positive reisen og planlegging av vårens og sommerens motorsykkelturer. I tillegg kan det hende det kommer litt om salsa. I hodet mitt har det i alle fall i den siste tiden vokst fram en del ting som kan deles.

 I dag skal jeg si litt om den positive reisen. Jeg ble først kjent med den fra en venninne som har hørt om den fra en annen venninne. Jeg fikk en e- post, og ut fra den fant jeg en blogg so tar for seg det å endre tankegangen. Å gjøre tankene om slik at ma får en mer positiv hverdag.

Nå er jeg ikke en person som er særlig nedfor, men jeg synes jeg har hatt en lang periode hvor det gradvis blir mindre å glede seg over, mindre tid til gjøre det som gir energi, og glede blir bortprioritert. Det man sitter igjen med er dårlig samvittighet, smerter i kroppen og inderlig ønske om noen forandringer. Så nå skal jeg gjøre noen endringer og jeg skal begynne i dag. Jeg vet jo hva jeg må gjøre: positivt fokus, trening, spse riktig og benytte meg av muligheter som gir meg glede og energi.

 I  min blogg kommer jeg  til å fokusere på hvordan jeg bruker oppgavene og hvordan jeg OG ANDRE tenker i forhold til temaene i Den positive reisen. Bloggen jeg henviser til tar det som et opplegg som alle kan følge og det vil ligge mye mer informasjon om oppgavene og hensikten med dem der. Anbefaler deg å lese den hvis du selv vil gjøre noe lignende eller er mer interesert i å vite mer om oppgavene og hensikten. 
I denne bloggen kan du  også få vite mer om hvorfor takknemlighet er veien til lykke. Der sies det "Det er opplevelsen av å være takknemlig for det man har som avgjør om man lever et lykkelig liv. Forskning viser at handlinger følger etter holdninger og holdninger følger etter handlinger. Tar vi kontroll over en av delene kan vi endre den andre. Men det er fremdeles en prosess som kan ta tid. Klarer vi imidlertid å være takknemlige for alt vi har, så vil ikke lenger trangen etter å oppnå mer være der, og da vil vi kunne oppnå “et lykkelig liv”."
 
Hva er det som hindrer deg i å få et lykkelig liv?

Øvelse 1.
Stikkord: TAKKNEMMELIGHET

Utstyr: bok til å skrive i. ( jeg bruker pc og lager meg et word dokument).

Oppgave: «Det du skal gjøre i dag er å være takknemlig. Du skal skrive en liste over minimum 10 ting du er takknemlig for. Finn 10 ting du er takknemlig for. I tillegg ønsker jeg at du skriver HVORFOR du er takknemlig for det.Det er viktig å skrive alt i positiv betydning. Husk å ikke bruke ordet ikke. Superviktig!
Ut over dette ønsker jeg at du sier takk! Takk for alt i løpet av dagen.«  (hele teksten på Dag 1 finner du her)

 Den første delen er egentlig en enkel oppgave for meg. Jeg har mange ting å være takknemlig for og jeg er VELDIG klar over det. Dermed er heller verre å begrense seg til bare 10 ting. Jeg gjorde en liten vri, jeg husket på å være takknemlig for mange ting ut over dagen, jeg sendte sms til mine kjære og så at jeg var takknemlig for dem og hvorfor. Jeg fikk utrolig søte meldinger tilbake. Det gjorde meg veldig glad. Det minnet meg på at man må være mer konkret og ikke alltid si at man er glad i noen eller tenker på dem, men også forteller dem hvorfor.
Den andre delen er verre, jeg sier jo takk og er høflig i løpe av dagen (man har jo fått en god oppdragelse må vite), men jeg tenker det ikke så ofte. Jeg er vel også en slik person som jo mer sliten jeg er blir, jo mer irritert blir jeg over ting og mennesker rundt meg. Dermed er det lett å tenke irriterte tanker i stede for å si takk for det som fungerer. Det er dermed greit å minne seg selv på at man heller skal takke og være takknemlig. Og så huske på at man ikke skal bruke orden IKKE i alle takknemlighets tankene. Hittil er det det som er vanskelig. Tanken blir ofte: jeg er takknemlig for at jeg ikke…… i stede for at jeg er takknemlig for…men øvelse gjør mesterJ.

Min takknemlighets liste er ikke unik, jeg regner med at mange kan skrive omentrent akkurat det samme. Det som jeg gjør i tillegg er å være takknemlig for mange små ting i hverdagen og minne hodet mitt på at dette er jeg takknemlig for, og dermed sier jeg takk der og da. Jeg kommer til å fortsette å skrive ting jeg er takknemlg for i et word ark, hver dag skal få minst 5 nye punkter.
Takknemlighetsliste:

 1. Jeg er takknemlig for at min flotte mann. Fordi han gjør meg glad, gir meg indre trygghet og beriker min hverdag på så mange vis. Jeg er takknemlig for hans kjærlighet og at min kjærlighet til han.
 2. Jeg er takknemlig for mine to flotte barn. Fordi de har gitt, og vil komme til å gi meg mange flotte opplevelser både mentalt og fysisk. De setter verden min i perspektiv og gir livet en dypere mening. De gir meg lyspunkt i tilværelsene hver dag. Og jeg er takknemlig for at jeg er i stand til å elske dem så dypt som jeg gjør.
 3. Jeg ert takknemlig for min øvrige famille (mamma og pappa, søsken, deres kjære og deres barn, tanter og onkler og søskenbarn). Å tilhøre en stor famille gir meg røtter og tilhørighet. Det gir men mennesker i livet mitt som jeg hører sammen med og trives sammen med til tross for forskjeller. Jeg er takknemlig for at de er i livet mitt.
 4. Jeg er takknemlig for jeg har venner. Venner som er der og støtter meg, lytter til meg og godtar hvem jeg er også på mine dårlige dager. Jeg er takknemlig for at de slipper meg inn i sine liv og vil dele øyeblikk og ting i livet sitt med meg
 5. Jeg er takknemlig for at jeg har en fast jobb. Hvor jeg får utfordringer og får jobbe med ting jeg tror på. Jeg er takknemlig for at det gir meg fast lønn som kan dekke mine økonomiske behov. Jobben gir meg mulighet til å endre verden til et mer positivt sted for noen få mennesker. Mine små bidrag kan gi mennesker muligheter som de ellers ikke har hatt. Jeg er takknemlig for de jeg møter i jobben min som får meg til se verden fra deres side slik at min verden ikke så lett stivner i et bilde. Jeg er takknemlig for mine gode kollegaer som støtter meg, er der hver dag og som jobber mot et felles mål sammen med meg.
 6. Jeg er takknemlig for at jeg har et eget hus som er plassert på en trygg plass i verden. Jeg er takknemlig fordi det gir meg mulighet for trygghet, et sted å høre til på og gir meg varme og en seng å sove i. Jeg er takknemlig for at det har vert en god ramme for mine barn under deres oppvekst. Jeg er takknemlig for at det gir oss en økonomisk kapital vi kan ta ut i alderdommen.
 7. Jeg er takknemlig for at kroppen min fungerer, jeg kan gå, stå, løpe, tenke og reflektere. lytte til mennesker og nyte musikk. Jeg kan se verden rundt meg og glede, reagere og forbløffes. Jeg kan sanse og føle. Den kan gi meg gleder gjennom så mange ting. Jeg er takknemlig for dette for det gir meg mulighet til å nyte aktiviteter og muligheter for å forbedre prestasjonene mine. Det gir meg utrolige fine naturopplevelser som jeg aldri ville ha vært foruten. Det gir meg også mulighet for å dykke, stå på ski, sykle, kjøre bil og motorsykkel. Jeg kan nyte at jeg er mobil.
 8. Jeg er takknemlig for at jeg har brukt mulighetene og tatt de sjansene jeg måtte for å ta en utdannelse som gir meg mulighet til å jobbe med deg jeg liker. Jeg er takknemlig for at jeg er så sta at jeg greide å gjennomføre det. Dette fordi jobben min gir meg så mye glede og at uten hadde jeg hatt en mye mer usikker framtid.
 9. Jeg er takknemlig for at jeg har evnen til å glede meg over de små ting i hverdagen. Som et smil, en samtale med en venn, en vakker dør, en hestehov i veikanten, en blå himmel eller en solnedgang. Dette fordi jeg samler på de små øyeblikkene i livet mitt og det gjør at det blir en stjernehimmel eller mange lysglimt på min ellers grå hverdag.
 10. Jeg er takknemlig for at jeg har evnen til å la meg puffes ut av komfortsonen min. Det gir meg mulighet for mange opplevelser som gir meg glede. Eksempler er å bli kjent med andre mennesker, lære nye ting, oppleve ting på nye måter og gir meg takknemlighet for at jeg er i stand til det.

Takk for at du fremdeles gidder å lese dette.
Jo flere lyspunkter du finner, jo lyserer blir livet ditt. ..

1 kommentar:

 1. Fint innlegg Tone, og takk for at du tipset meg om den bloggen :) Klem!

  SvarSlett