onsdag 9. mars 2011

Å planlegge for reiser.


Lofotposten har stormbilde på nettsiden sin, det er tatt av Gunter reinfeld
Jeg skal til Syden! Jeg gleder meg vilt.

Etter å ha vært våken mesterparten av natten pågrunn av stormen i natt kjenner jeg at det skal bli ekstra godt med sol og varme.Jeg  kan ikke huske sist det var så urolig vær her hjemme som det var i natt. det knaket bra i huset og jeg sov aldelelse urolig og var oppe flere ganger for sjekke at alt lå der det skulle utenfor huset.  I fra 5 grader og storm med regn er det nå bris og masse snø. Jo, sol og varme høres absolutt veldig deilig ut.

Jeg har tenkt noen lure tanker ang hva jeg skal ta med meg på turen. For det første har jeg pakket joggesko og treningstøy, det har jeg aldri tatt med på ferie før, så det skal bli spennende å se om det blir brukt. I tillegg har jeg med en drikkesekk slik at jeg kan drikke vann uten å må holde i flasker når man går. Planen min er nemlig å gå noen turer mens jeg er der nede og med det bratte, tørre terrenget tror jeg det trengs ekstra med vann.
Fjelltur kan være tøft trim
 Tanke på å ikke ha noe organisert trening der nede gjør meg litt svett. Jeg har trent på trening studio fast 3-4 ganger i uken i over et halvt år kjenner jeg at det både er godt og litt rart å ha 14 dager fri. Man kan nesten bli litt avhengig. Men jeg har trappet ned litt denne uken fordi jeg forbereder meg på en pause. Jeg gleder meg til lange turer, til svømming i salt hav og basseng hver dag, til fjellturer i tørt terreng og sol. Jo, jeg kjenner at det kanskje er godt å komme seg ut av trening studioet også.

Behovet for snacks melder seg alltid når man reiser, man får tull med mattider og det man får servert er ofte karbohydrater og stivelse. For å gjøre det litt lettere for meg selv har jeg gjort noen lure valg av reise snacks. Jeg tar med meg slik at det er tilgjengelig på turen. Jeg har pakket ned en nøtteblanding som består av Paranøtter (selen, magnesium, kalsium, fiber og E-vitamin), Valnøtter (mye umettet fett, B6 og kalsium. Valnøtter er en veldig god omega-3 kilde.), Mandler (E-vitamin, jern, sink, kalsium, magnesium og fiber.), Pistasj (kalsium og jern.) og Cashewnøttene (jern, magnesium, E-vitamin og sink).

Din mat Foto av Jon Hauge
For å få litt salt smak + litt mer proteiner hadde jeg noen never med Uffes bacon crisp opp i Zipp posene, en i kofferten og en i vesken min til selve reisen. Mandler, Kokosnøtter, Valnøtter og Pekannøtter er egentlig steinfrukter, men vi omtaler dem ofte som nøtter ref Frukt .no).

Nøttene skal jeg og min datter småspise på når vi har lyst på noe godt i bilen og på flyet. Vi liker begge nøtter så det blir ikke noe offer å bytte sukker ut med det. Det holder oss mette og unngår at vi går bananas på andre sukkertøy.  Jeg har bestilt flymat på flyturen, men en sukkerfri variant da jeg ba om diabetes mat. Lurer på hvordan og hva det blir. Min datter får vanlig mat. Jeg liker vanligvis ikke flymat, men det fungerer greit som tidsheftelse på turen.


Reise snack
Jeg har også pakket ned en 70% sjokolade. Nå tror jeg nok at de har sånn sjokolade dit vi skal, men jeg er ikke sikker. Dessuten kan det være godt å ha noe på hotellet når man får lyst på noe søtt til en tørr hvitvin. Jeg må ha min daglige dose med mørk sjokolade.

Jeg tar med noen ølpølser med cilli smak på. Da får vi mer proteiner og salt. Det gir også metthetsfølelse og da unngår vi andre typer snop.

Jeg vurderer også ta med en pose proteinbrød (ca ½ brød i skiver). Vi har hotell uten pensjon så vi skal lage mat selv, og spise noe på rommet. Til frokost er det greit å ha noe når man kommer ned samt at proteinbrødet kan supere med at det er lett tilgjengelig som mellom måltider før man kommer seg ut av hotell rommet og ut i verden.

Da er det bare å vente på at denne dagen skal gå og så er jeg og min datter på vei til SOL og VARME mens min sønn og mann skal passe hus og katt.

1 kommentar: