Jeg forsøker en variant uten sukker.(Opprinnelig har kaken bunn av kjeks (bvixit) og sukker i kremen.
(bilder kommer etter 17 mai)
Du trenger:
2 pakker fløte
2 pakker Filadelfia ost
ca 1- 2dl sukrin (mengde kan reguler etter hvor søtt du vil ha det, du kan benytte andre søtningsmidler en sukrin hvis du foretrekker det, jeg kommer til å blande i noen spiseskjer kokusblomst for de de har litt karamell smak og ikke endrer blodsukkeret.)
Knuste mandler/eller andre nøtter
litt lettkokt havregryn (kan sløyfes)
ca 100g ekte smør m salt.
man kan velge fyll selv, begge er gode |
1 pk kirsebær komplott/ eller friske bringebær som er knust.
miksmaster
foodprosessor
boller
slikkepott
Stort fat eller mange små serverings glass.
Knus mandlene/nøttene/havregrynene i små biter (kan kjøre nøtter i foodprosessor),
Trykk massen ut på ett kakefat/i bunnen av glass. |
Pisk Filadelfia sammen med ønsket søtningsmidlet
Bland Filadelfia blanding med kremen.
Pisk tykk og fast krem |
Til slutt har du kirsebær komplott eller friske bær på toppen.
Blir god hvis den står over natten/ da kan kompotten has på rett før servering.
Kan has i dekorative glass før serving |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar