Gojibærkalles også for ulvebær (wolfberris), de vokser i Kina, Himmalaya i Tibet og i Mongolia. Gojibær inneholder massemasse næringsstoffer. De er antioksidantbomber, og har alle de essensielle aminosyrene, vitamin a, b, c og e, fiber, polysakkarider, mineraler og sporstoffer. De har også β-sisterol som reduserer LDL-kolesterolet og er antiinflammatorisk (noe som er bra for leddplager og hudsykdommer) bærene skal også hjelpe til med å stabilisere blodsukkeret og redusere høyt blodtrykk. Om alt dette stemmer er for meg uviss men bærerne inneholde verdens største kilde til vitamin C. 2500mg vitamin C per 100g frukt.
Bildet er hentet herfra |
I mat kan den brukes både rå og tørket. Tørket brukes den ofte i kinesiske supper, i frokostblandinger, i yoghurt, sammen med sjokolade er den fantastisk, den kan bløtlegges i te eller has i smoothie mm. bare fantasien setter grenser. Jeg blir definitivt til å eksperimentere mer dette bæret.
Dagens motivasjon: småprat med Liv
Dagens trening: Spinning m Monica
Dagens utskeielser: Smash ca tre never. (mamma har bursdag og de lå framme på bordet, Smash er det beste jeg vet, sukk).
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar