lørdag 5. februar 2011

Ny rett


Jeg har en del klippfisk i fryseren, men jeg er ikke spesielt glad i Bacalao, selv om min mann elsker det. Så nå når jeg lager mat uten poteter eller brød måtte jeg finne på noe annet for å få brukt opp noe av fisken.
Jeg tok derfor opp en pakke og lag den i vann i 12 timer slik at den ble passe utvannet.

Så lagde jeg en klippfisk rett ut fra hva jeg hadde tilgjengelig og ut fra ønske om at det skal være rikelig med fisk i den.


Retten før den er stekt i ovnen.
Her er oppskriften på Klippfisk formen:
(alle mål er ca ut fra omgjøring fra en "dæsj" og "vi tar hva vi har")

500-1000g utvannet klippfisk
1/2 aubergine
3 cilli
en kinetisk hvitløk
300g bacon i biter
1/2 løk
150 g Purreløk
1 boks hakket tomat
4 ts sambel oelek
En Rød paprika
3-5 sk hakket tørket tomat som ligger i olje

Hakk alt i små biter og bland det sammen i en stor ildfast form.
Hell over 3-4 dl fløte før den sette i oven
Dekk med aluminiumfolie den første halve timen
Det vurderes å ha revet ost over før den settes i oven, men har enda ikke bestem meg.

Sett inn i ovnen på ca 200-220 g i 45 min.
Serveres varm. Gjerne med en lett salat med Rukla, eller protein brød til.

Jeg skal komme tilbake med evaluering etter den er spist i kveld. :-)

Ellers har jeg slappet av i helgen og nytt selskapet til gode venner.

Trening:null og niks...mye latter med venner regnes nok ikke selv om det er veldig sunt :-)
Fristelser som er fortært: 4 seigmenn med lakris smak i går kveld, 70% sjokolade i kveld
Motivasjon: Ikke noe spesielt egentlig. Bare fornøyd og forberedte å jobbe litt ekstra neste uke for å nå målet.

1 kommentar:

  1. Retten ble veldig god. Det var mye mat så jeg hadde det likså godt til både lunsj og middag dagen etter. Den var nesten bedre å varme opp i microen. Det kunne ha vært mer chilli i den da jeg tror de chilliene jeg brukte ikke var så streke, men dette er en smaksak.

    SvarSlett